Mes découvertes culinaires

Warming Waters Means Northern Shrimp Could Disappear

Partager sur

The waters of the Gulf of St. Lawrence are changing. It’s a slow burn, not a sudden shock, but scientists have been tracking a gradual rise in temperature for years.

Now, those rising temperatures are having a real impact on some of our favourite catches, including the beloved crevette nordique or northern shrimp, a staple in the modern Québécois diet.

To dive deeper into this story and what it means for your plate, I spoke to Marie-Julie Roux, she a research scientist on fisheries ecosystems and climate change at the Maurice-Lamontagne Institute in Rimouski.

This conversation originally aired on CBC Breakaway in March 2024.

 

 

Moi, c'est Allison !

Épicurieuse de profession, mais surtout par passion, j’informe, divertis et accompagne les mangeurs dans la découverte de plaisirs gourmands.

Abonnez-vous à mon infolettre

C’est la façon la plus simple d’avoir accès à mes découvertes les plus récentes.

Moi, c'est Allison !

Épicurieuse de profession, mais surtout par passion, j’informe, divertis et accompagne les mangeurs dans la découverte de plaisirs gourmands.

Abonnez-vous à mon infolettre

C’est la façon la plus simple d’avoir accès à mes découvertes les plus récentes.

Publicité
Publicité

Filtres

Types de découverte

avr-archives-decouvertes-types-multimedia

Médias d'origine

avr-archives-decouvertes-media

Régions

avr-archives-decouvertes-region

Filtres

Types de découverte

avr-archives-decouvertes-categorie

Médias d'origine

avr-archives-decouvertes-media

Régions

avr-archives-decouvertes-region

Filtres

Types de recette

avr-archives-recettes

Temps de préparation

avr-archives-recettes-temps - slider
5min.30min.