Mes découvertes culinaires

Filtres

Types de découverte

avr-archives-decouvertes-categorie

Médias d'origine

avr-archives-decouvertes-media

Régions

avr-archives-decouvertes-region

Langues

avr-archives-decouvertes-langues
CBC
Chili Crisp with Chef Steven Wong
Chili crisp is a staple in many Asian households. It is an oil-based condiment with a devoted following. I met Chef Wong at his restaurant to explore the secrets behind this beloved condiment.
Exclusivité
Le Québec à l'honneur sur France Bleu
Le Québec à l'honneur sur France Bleu: une occasion unique de découvrir notre savoir-faire culinaire.
Exclusivité
Quand un aliment simple devient sublime
Face à la hausse des prix alimentaires, cuisinons des ingrédients moins chers de manière plus élaborée. Ou quand le simple devient sublime.
Exclusivité
Des fleurs qui se mangent
Que vous soyez un jardinier amateur ou un chef expérimenté, voici 5 variétés de fleurs comestibles pour le plus grand plaisir de vos yeux ET de vos papilles!
CBC
The King of Chips is in Quebec City
No matter where you roam in the isles of La Place Boutique Gourmande, a unique potato chip flavor awaits. Meet the King of Chips in Quebec City, François Lebel.
CBC
A First Forum on Sustainable Farming in Quebec
The first forum on sustainable farming was help in Quebec aiming to find solutions to implement what Stephanie Wang calls perennial farming practices.
Exclusivité
Une bataille de marque épicée secoue le monde du chili crisp...ou crunch
Depuis 2020, le chili crisp connaît un engouement sur TikTok, suscitant une controverse entre l'empire Momofuku et des petites entreprises émergentes dans le marché des condiments épicés.
Exclusivité
The traditions of Pimihkan with Cree Culture Carrier Vivian McDonald
Cree culture carrier Vivian MacDonald continues the tradition of hunting, gathering and preparing pimihkan the way her ancestors did. We delve into the age-old methods of preparing pimihkan.
Exclusivité
Palme d'Or pour le boudin du Pied Bleu et fierté culinaire québécoise
De retour de Normandie avec la Palme d'Or du meilleur boudin, Louis Bouchard-Trudeau du Pied Bleu parle de l'importance de la transmission de savoirs culinaires anciens.
CBC
Warming Waters Means Northern Shrimp Could Disappear
The rising temperatures in the Estuary and the Gulf of St. Lawrence are having a real impact on some of our favourite catches, including the beloved northern shrimp.
Téléjournal Québec
Lore & Legends parmi les distilleries les plus primées au Canada
Une distillerie de Lévis est récemment devenue l'une des plus primées au Canada.
CBC
Croque Lupin: Exploring Lupins as a Sustainable Protein Source
A Quebec-based startup is turning lupins - yes, lupins! - into the protein powerhouse of the future.
Exclusivité
Behind the Plate: Canada's Bocuse d'Or Hopeful Chef Keith Pears
Canada hunts Bocuse d'Or gold! Chef Keith Pears and his coach Alvin Leung dish the secrets for culinary glory.
CBC
Could Milk Bags Disappear From the Market?
Consumer habits have changed drastically in the last years. Many experts believe the milk bag could disappear from the market. My conversation with a food marketing specialist about its future.
CBC
Lore & Legends : One of Canada's Most Decorated Distilleries
Lore & Legends wins big at the Canadian Artisan Spirits Competition. Learn more what goes in to making some of its prize-winning products.
CBC
Best Branding Award for Brasserie Dunham
Canadian Brewer's Choice Awards recognized Brasserie Dunham with a Best Branding award. My conversation with Simon Bossé, the artistic director who paved the way for artistic beer labels in Quebec.
Téléjournal Québec
Traditions culinaires vietnamiennes du Nouvel An lunaire
Vivez avec moi les préparations du Nouvel An lunaire de la communauté vietnamienne de Québec. On cuisine et déguste des mets colorés et franchement savoureux.
CBC
FOUDUCOCHON Plans Sausage Museum in Kamouraska
Kamouraska will be the home of Quebec's first sausage museum. The project led by FOUDUCOCHON aims to share with the public how artisanal dry sausage is made.

Filtres

Types de découverte

avr-archives-decouvertes-categorie

Médias d'origine

avr-archives-decouvertes-media

Régions

avr-archives-decouvertes-region

Langues

avr-archives-decouvertes-langues

Filtres

Types de découverte

avr-archives-decouvertes-types-multimedia

Médias d'origine

avr-archives-decouvertes-media

Régions

avr-archives-decouvertes-region

Filtres

Types de découverte

avr-archives-decouvertes-categorie

Médias d'origine

avr-archives-decouvertes-media

Régions

avr-archives-decouvertes-region

Filtres

Types de recette

avr-archives-recettes

Temps de préparation

avr-archives-recettes-temps - slider
5min.30min.